In plaats van romanesco is dit ook lekker met bloemkool of broccoli.
Lekker met gekookte of gebakken aardappelen.
Recept
« Terug naar recepten
Romanesco met een saus van Serranoham en knoflookkruidenroomkaas
PT10M
Romanesco met een saus van Serranoham en knoflookkruidenroomkaas
De romanesco wordt beetgaar gekookt en overgoten met een saus van serranoham en kruidenroomkaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romanesco met een saus van Serranoham en knoflookkruidenroomkaas te bereiden
- Was de romanesco en verdeel deze in roosjes. Kook de romanesco in water met zout beetgaar (afhankelijk van de grootte
plm. 6 tot 8 minuten). Laat de kool goed uitlekken in een vergiet. - Smelt de boter in de koekenpan. Bak hierin de gesnipperde knoflook even aan. Voeg de de reepjes Serranoham toe en bak deze even mee.Laat de kruidenroomkaas hierop smelten. Verdun de saus iets met een scheutje melk of witte wijn. Roer de gehakte peterselie door de saus. Maak de saus op smaak met peper.
- Doe de goed uitgelekte romanesco in een schaal. Verdeel de saus over de romanesco.