Recept
« Terug naar recepten
Snelle pikant zoet-zure kip
PT30M
Snelle pikant zoet-zure kip
Een heerlijk snelle pikant zoet-zure kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ons Jiri
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle pikant zoet-zure kip te bereiden
Pocheer de kipfilets 25 minuten in de kippenbouillon, haal ze eruit en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon!
Trek er dan met behulp van 2 vorken dunne reepjes van en laat nog even apart.
Verwarm de boter en olie en fruit hierin de ui, knoflook en het pepertje een minuutje op rustig vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak die eventjes mee om te ontzuren en blus het geheel - in delen - met de bouillon, goed doorroeren. Voeg de inhoud (uitgelekt) van de pot atjar toe en roer er die doorheen, maak de saus op smaak met het vocht uit de pot atjar. Voeg als laatste de suiker toe en laat die in de saus oplossen, nog altijd goed door blijven roeren om aankoeken tegen te gaan, dat gaat snel bij suikerproducten...
Proef of je het zoetzuur genoeg naar eigen smaak vind, anders eventueel nog wat eetlepels ketjap manis erdoor roeren en meng er de fijngetrokken draadjes kip door. Warm het geheel nog eventjes heel goed door.
Vind je hem/haar ook genoeg op smaak op deze manier, wens ik je smakelijk eten -selamet makan - en geniet ervan! Anders gewoon nog even meer naar eigen smaak brengen natuurlijk ;)
Trek er dan met behulp van 2 vorken dunne reepjes van en laat nog even apart.
Verwarm de boter en olie en fruit hierin de ui, knoflook en het pepertje een minuutje op rustig vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak die eventjes mee om te ontzuren en blus het geheel - in delen - met de bouillon, goed doorroeren. Voeg de inhoud (uitgelekt) van de pot atjar toe en roer er die doorheen, maak de saus op smaak met het vocht uit de pot atjar. Voeg als laatste de suiker toe en laat die in de saus oplossen, nog altijd goed door blijven roeren om aankoeken tegen te gaan, dat gaat snel bij suikerproducten...
Proef of je het zoetzuur genoeg naar eigen smaak vind, anders eventueel nog wat eetlepels ketjap manis erdoor roeren en meng er de fijngetrokken draadjes kip door. Warm het geheel nog eventjes heel goed door.
Vind je hem/haar ook genoeg op smaak op deze manier, wens ik je smakelijk eten -selamet makan - en geniet ervan! Anders gewoon nog even meer naar eigen smaak brengen natuurlijk ;)
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Lekker met rijst, gestoofde witte kool met erwtjes vermengd en erbij nog wat atjar en uiteraard kroepoek.
Erwin Delano zegt: