KookJij

Snelle uiensaus

Een heerlijk snelle uiensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Moeder Jose
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle uiensaus te bereiden

Zodra het vlees gebraden is dan dit uit de pan nemen. Lauw of heet water voorzichtig aan het bakvet toevoegen. Een gesnipperd uitje erbij en aan de kook brengen. Laat het een minuutje of 2 pruttelen zodat de ui zacht wordt. Vervolgens een koffielepel maïzena met 1/4 kopje azijn mengen en bij de saus roeren. Nog even al roerend laten sudderen tot er een mooie gladde saus ontstaat. Eenvoudig, snel maar lekker fris.

Mijn kookverhaal (Edwin van de Wege)

Ik kan me dit sausje nog herinneren van vroeger. Mijn moeder maakte dit altijd als ze geen tijd(en de financiën) had om te lang in de keuken te staan. Zo werden ook weer de restjes van de vorige dag opgemaakt. Dat vonden wij niet erg want we vonden het heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Kijk ook bij mijn oud Hollandse uien saus, lijkt er veel op. Groetjes Gerda :p:p:p:p
kokedwin

kokedwin zegt:
Fijn te horen dat het door meerdere leden herkent wordt en als basisreceptje gebruikt wordt.
slaatje

slaatje zegt:
Ook heerlijk bij kapucijners of bruine bonen en natuurlijk een lekkere krop ijsbergsla, allen klein gesneden.
:p:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Even nog ter aanvulling: met de hoeveelheid paddestoelen pas ik ook de hoeveelheid uien aan.Serveer het wel altijd erbij,want sommigen houden gewoonweg niet van champignons of iets dergelijks:D:D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Doe het nog steeds!Maar in kombinatie met champignons en anders als er een aanbieding is van oesterzwammen of shitake of cantharellen of kastanje champignons. Het komt altijd wel eens goed van pas en ook onze kleinkinderen vinden het lekker:D:D