KookJij

snelrecept gestoofd witlof

Een heerlijk snelrecept gestoofd witlof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 6 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: rivofa
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe snelrecept gestoofd witlof te bereiden

doe de lelijke blaadjes van het witlof weg, haal de bittere kern er goed uit en snij in stukjes van ongeveer 3 cm
doe in een pan een klontje boter en stoof het witlof hierin onder gesloten deksel
na 3 minuten doe je er een beetje water bij zodat het witlof net onderstaat, voeg het bouillonblokje erbij en laat nog eens 2 minuten stoven
snij intussen de gekookte ham in stukjes of blokjes
als het witlof gaar genoeg is naar uw smaak, voeg dan een beetje maizena roux door het geheel tot het de voor u gewenste dikte heeft
neem van het vuur
maak af met een scheutje room(vol of mager) en doe er dan tenslotte de ham bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marina Niemegeers

Marina Niemegeers zegt:
Witloof is de lekkerste wintergroente.
Liske

Liske zegt:
Er is een tijdje geweest dat witlof zelfs gekweekt werd op "lage bitterheid". Daarvan is men nu helemaal terug gekomen omdat het juist kenmerkend is voor witlof, die bitterheid. Zonder dat is het te waterig. Maar...ieder zijn smaak inderdaad. Wel is dit niet echt dieet en slank te noemen, en drie struikjes per persoon? teveel.
Anneke

Anneke zegt:
Ja dat bittere smaakje vind ik ook juist zo lekker.
rita

rita zegt:
Smaken verschillen he, je kan dit recept ook met het bittere gedeelte erbij maken hoor.Ikzelf maak altijd eerst een recept zoals het ergens geschreven staat en daarna maak ik het naar mijn smaak, een beetje meer van dit, een beetje meer van dat of 1 ingredient er uit en een ander er in, met koken moet je creatief zijn en niet altijd alles letterlijk overnemen.;)
eddy2

eddy2 zegt:
Sorry maar ik vindt dat wanneer je witloof eet daar zeker het bittere niet moogt uit halen,anders is het voor mij geen witloof meer. Hoe bitterder hoe beter. En anders moet je maar andijvie eten. Dat is mender bitter. Hoe is dat nu toch mogelijk van zo een lekkere groente van bij ons te willen verkrachten door haar ziel deruit te halen.Voor mij 'hoe bitterder hoe beter '.Bitter in de mond maakt het hart gezond. Dat is toch het spreekwoord hee?