Recept
« Terug naar recepten
Snert
PT225M
Snert
Een heerlijk snert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Snert te bereiden
1. Laat de spliterwten een nacht weken in ruim water. Giet af en doe ze in een kookpan met 2,5l water. Breng aan de kook en doe er de varkenspoot, het buikspek, bonenkruid en een snuifje zout bij. Schuim af. Temper het vuur en laat 3 uur zacht koken onder deksel.
2. Voeg de ui, aardappelen, knolselder, groene selder, prei en saucijsjes toe. Laat 1.2u zacht koken, in de halfopen pan. Roer af en toe om.
3. Haal het vlees uit de soep. Ontbeen de varkenspoten, snij het spek in blokjes en de saucijsjes in niet te fijne plakken; Schep de helft van de erwten uit de soep. Mix de rest van de erwten en de soepgroenten.
4. Breng opnieuw aan de kook. Doe de erwten en het vlees er weer bij. Breng op smaak met een mespunt suiker, peper en zout. Serveer gloeiend heet!
2. Voeg de ui, aardappelen, knolselder, groene selder, prei en saucijsjes toe. Laat 1.2u zacht koken, in de halfopen pan. Roer af en toe om.
3. Haal het vlees uit de soep. Ontbeen de varkenspoten, snij het spek in blokjes en de saucijsjes in niet te fijne plakken; Schep de helft van de erwten uit de soep. Mix de rest van de erwten en de soepgroenten.
4. Breng opnieuw aan de kook. Doe de erwten en het vlees er weer bij. Breng op smaak met een mespunt suiker, peper en zout. Serveer gloeiend heet!