Recept
« Terug naar recepten
Snert á la Henry
PT240M
Snert á la Henry
Een heerlijk snert á la henry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henry de Vries
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
15 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snert á la Henry te bereiden
Snijd de knolselderij, na ontdaan te hebben van de schil en het loof, in kleine blokjes. Leg deze op de bodem van de soeppan. Vervolgens de speklapjes zonder zwoerd in reepjes snijden en boven op de stukjes knolselderij leggen, daarna de hele worsten toevoegen, bouillonblokjes verkruimelen en als laatste de spliterwten, na deze eerst even te hebben afgespoeld.
De soeppan afvullen met water tot ongeveer 7 cm onder de rand en op een hoog vuur aan de kook brengen, zodra het geheel begint te pruttelen, het vuur temperen en ongeveer 2½ à 3 uur laten koken.
Tijdens het koken voorzichtig door de pan roeren, om te voorkomen dat de spliterwten aan de bodem gaan zitten. Intussen snijd je 2 preien in kleine snippers. Na 3 uur de worsten eruit halen, waarna je de snert met een staafmixer verder fijnmaakt. Zodra dit klaar is voeg je al roerend, de fijngesnipperde prei toe. De worsten nog in plakjes snijden en halveren (lijkt of je nog meer worst in je snert hebt) en toevoegen.
De soeppan afvullen met water tot ongeveer 7 cm onder de rand en op een hoog vuur aan de kook brengen, zodra het geheel begint te pruttelen, het vuur temperen en ongeveer 2½ à 3 uur laten koken.
Tijdens het koken voorzichtig door de pan roeren, om te voorkomen dat de spliterwten aan de bodem gaan zitten. Intussen snijd je 2 preien in kleine snippers. Na 3 uur de worsten eruit halen, waarna je de snert met een staafmixer verder fijnmaakt. Zodra dit klaar is voeg je al roerend, de fijngesnipperde prei toe. De worsten nog in plakjes snijden en halveren (lijkt of je nog meer worst in je snert hebt) en toevoegen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
henrydevries zegt:
henrydevries zegt:
Speklapjes zonder zwoerd heeft ongeveer dezelfde structuur als het varkenspootje zonder vel.
Barbara Metz zegt:
Vorige week heb ik echter géén rookworst in gedaan, maar kabanossi, dat zijn kleine(mini)worstjes die te koop zijn bij AH, C1000 & DEKAmarkt. Voeg ze toe en doe het vuur uit. Warm de soep altijd op en laat het beslist niet meer koken. De worstjes vielen bij iedereen in de smaak, nu jullie nog... :D:p
Liske zegt:
henrydevries zegt:
bametz-saffrie zegt: