Recept
« Terug naar recepten
Snijbonen soep
PT300M
Snijbonen soep
Een heerlijk snijbonen soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snijbonen soep te bereiden
-De runderschenkel samen met de kippedijen in een grote soeppan water opzetten.
-De bouillonblokjes erbij doen en de helft van de wortel en de helft van de prei.
-Op laag vuur ongeveer 4 uur zachtjes laten trekken met de deksel op de pan.
-De soep zeven en de kip en schenkel eruit halen.
-Het vlees van de kip plukken en het vlees van de schenkel fijnsnijden en terug in de pan doen.
-Het gehakt kruiden met aromatpoeder en peper, goed doorkneden en er balletjes van draaien en samen met het pepertje in de soep doen.
-De aardappel, overige wortel en prei in de soep doen en 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
-De snijbonen en pasta en selderij erbij doen en nogmaals 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
-Afkruiden met peper en eventueel wat zout.
-De bouillonblokjes erbij doen en de helft van de wortel en de helft van de prei.
-Op laag vuur ongeveer 4 uur zachtjes laten trekken met de deksel op de pan.
-De soep zeven en de kip en schenkel eruit halen.
-Het vlees van de kip plukken en het vlees van de schenkel fijnsnijden en terug in de pan doen.
-Het gehakt kruiden met aromatpoeder en peper, goed doorkneden en er balletjes van draaien en samen met het pepertje in de soep doen.
-De aardappel, overige wortel en prei in de soep doen en 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
-De snijbonen en pasta en selderij erbij doen en nogmaals 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
-Afkruiden met peper en eventueel wat zout.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Serveren met afgebakken stokbrood met kruidenboter ofwel met simpel beschuit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobby zegt:
apu zegt:
apu zegt:
bametz-saffrie zegt:
De gehaktballetjes braad ik altijd ff aan en voeg ze dan toe aan de soep; in het vet wat er overblijft, fruit ik een uitje en voeg dat óók bij de soep.:p
roarke zegt:
apu zegt: