Recept
« Terug naar recepten
Soep geserveerd in een pompoen
PT30M
Soep geserveerd in een pompoen
Pompoenen hebben een hoge voedingswaarde en passen goed in een gezond dieet. Ze zitten boordevol vitamine C, kalium, bèta-caroteen, vezels en foliumzuur. Eet een pompoen niet rauw, want bij het koken, bakken of stomen komt de caretenoïde los, bijvoorbeeld in de vorm van bèta-caroteen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep geserveerd in een pompoen te bereiden
- Snij de bovenkant van de pompoen af, haal het vruchtvlees eruit met een parisiennelepel ( pitten mogen mee in de soep die zijn super zacht ).
- Look fijn snijden.
- Wortel in blokjes snijden.
- Aardappel in blokjes snijden.
- Sjalotjes grof snijden.
- Stoof de groenten aan in boter en kruid met currypoeder. Voeg regelmatig de bouillon toe.
- Kippenblokjes aanbakken in een beetje boter met toevoeging van currypoeder.
- Mix de soep en breng opnieuw aan de kook, voeg de kippenblokjes toe en serveer de soep zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: