Recept
« Terug naar recepten
Soep: heldere kippenbouillon
PT45M
Soep: heldere kippenbouillon
Een heerlijk soep: heldere kippenbouillon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: heldere kippenbouillon te bereiden
De boutjes goed kruiden met de kippenkruiden bak deze bruin aan en voeg een halve liter water toe samen met de madeira en het bouillonblokje. Laat 40 min op een zacht vuur pruttelen.
Porei in de lengte doorsnijden en zeer fijn snijden.
Selder in fijne ringen snijden.
Wortelen in fijne blokjes snijden.
Aardappel in kleine blokjes snijden.
Ajuin in kleine blokjes snijden.
Look door de lookperser doen.
Stoof de groenten aan in boter en vog regelmatig de bouillon toe.
Laat de soep op een zacht vuur sudderen.
Haal de boutjes uit de bouillon en voeg deze bij de soep.
Haal het vlees van de beentjes en voeg deze bij de soep.
Serveer zeer warm.
Porei in de lengte doorsnijden en zeer fijn snijden.
Selder in fijne ringen snijden.
Wortelen in fijne blokjes snijden.
Aardappel in kleine blokjes snijden.
Ajuin in kleine blokjes snijden.
Look door de lookperser doen.
Stoof de groenten aan in boter en vog regelmatig de bouillon toe.
Laat de soep op een zacht vuur sudderen.
Haal de boutjes uit de bouillon en voeg deze bij de soep.
Haal het vlees van de beentjes en voeg deze bij de soep.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.