Recept
« Terug naar recepten
Soep: kwarteltjes in een heerlijke omgeving
PT90M
Soep: kwarteltjes in een heerlijke omgeving
Een heerlijk soep: kwarteltjes in een heerlijke omgeving recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: kwarteltjes in een heerlijke omgeving te bereiden
Kwartels even aanbakken in boter.
Wortel grof snijden.
Porei grof snijden.
Ajuin grof snijden.
Voeg deze groenten bij de kwartels en kruid met de boven vermelde kruiden. Voeg de porto en bouillon toe en laat +/- 60 min op een zacht vuur sudderen.
Haal de kwartels uit de bouilon, verwijder het vlees van de beentjes, hou het vlees aan de kant.
Mix de soep en doe deze door een zeef.
Terwijl de bouillon staat te trekken, porei zeer fijn snijden, wortel fijn snijden, knolselder fijn snijden, ajuin in blokjes snijden, look zeer fijn snijden evenzeer de selder in fijne ringen snijden.
Stoof deze groenten aan in een beetje boter en voeg de bouillon toe.
Laat de soep op een zacht vuur sudderen en voeg de stukjes kwartel toe.
Serveer deze soep zeer warm.
Wortel grof snijden.
Porei grof snijden.
Ajuin grof snijden.
Voeg deze groenten bij de kwartels en kruid met de boven vermelde kruiden. Voeg de porto en bouillon toe en laat +/- 60 min op een zacht vuur sudderen.
Haal de kwartels uit de bouilon, verwijder het vlees van de beentjes, hou het vlees aan de kant.
Mix de soep en doe deze door een zeef.
Terwijl de bouillon staat te trekken, porei zeer fijn snijden, wortel fijn snijden, knolselder fijn snijden, ajuin in blokjes snijden, look zeer fijn snijden evenzeer de selder in fijne ringen snijden.
Stoof deze groenten aan in een beetje boter en voeg de bouillon toe.
Laat de soep op een zacht vuur sudderen en voeg de stukjes kwartel toe.
Serveer deze soep zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.