Weer een recept dat ik lang geleden gemaakt heb en erbij geschreven dat het lekker was.
Ook schreef ik erbij dat ik 4 hardgekookte eieren (1/2 per persoon) apart bij had geserveerd zodat ieder een 1/2 eitje in de soep kon doen.
Verder had ik een blikje krab uit laten lekken, onzuiverheden verwijderd en het losgemaakt krabvlees apart erbij had gegeven voor de liefhebbers. (Je zou dan eventueel de ham kunnen laten vervallen)
Recept
« Terug naar recepten
Soep: Oosterse soep met oesterzwammen
PT25M
Soep: Oosterse soep met oesterzwammen
Een heerlijk soep: oosterse soep met oesterzwammen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 à 8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
AH Soepen voor ieders smaak 1992 (met kleine toevoeging)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: Oosterse soep met oesterzwammen te bereiden
VOORBEREIDEN:
Met de bouillontabletten en 1,5 liter water bouillon maken en 5 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in smalle repen snijden.
De bouillon op smaak brengen met de sojasaus.
De pan van het vuur halen en de oesterzwammen door de bouillon roeren. Laat afkoelen.
Je kunt de soep na het afkoelen tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Doe de taugé in de zeef en spoel het af onder stromend water. Laat uitlekken.
Snij de ham in flinterdunne reepjes.
Snij de ijsbergsla in smalle repen.
Doe de taugé + de ham + de de ijsbergsla in een kom en schep alles om. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
BEREIDEN:
De oesterzwammenbouillon aan de kook brengen.
Ondertussen 8 borden klaarzetten en het ham-taugé-slamengsel erover verdelen.
Schep dan de bouillon hierop. (zie kookverhaal)
Met de bouillontabletten en 1,5 liter water bouillon maken en 5 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in smalle repen snijden.
De bouillon op smaak brengen met de sojasaus.
De pan van het vuur halen en de oesterzwammen door de bouillon roeren. Laat afkoelen.
Je kunt de soep na het afkoelen tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Doe de taugé in de zeef en spoel het af onder stromend water. Laat uitlekken.
Snij de ham in flinterdunne reepjes.
Snij de ijsbergsla in smalle repen.
Doe de taugé + de ham + de de ijsbergsla in een kom en schep alles om. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
BEREIDEN:
De oesterzwammenbouillon aan de kook brengen.
Ondertussen 8 borden klaarzetten en het ham-taugé-slamengsel erover verdelen.
Schep dan de bouillon hierop. (zie kookverhaal)