Recept
« Terug naar recepten
Aziatisch Gewokte IJsbergsla met Kipfilet en Frisse Limoenrijst.....
PT30M
Aziatisch Gewokte IJsbergsla met Kipfilet en Frisse Limoenrijst.....
Dit is een zeer verrassend wokgerecht met knapperige ijsbergsla in de
hoofdrol. Toen ik dit gerecht las , was ik meteen in de stemming om het te
maken en uiteraard te proeven. Wie denkt er nu aan het wokken van
ijsbergsla? Dit ga ik zeker nog vaker maken snel en razend lekker met de 3
Oosterse smaakmakers van sojasaus, oestersaus en sesamolie
completeerd met de frisse limoenrijst.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatisch Gewokte IJsbergsla met Kipfilet en Frisse Limoenrijst..... te bereiden
- Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes in 5 minuten lichtbruin.
- Roer een sausje van de sesamolie, soja en oestersaus.
- Voeg dit sausje bij de kipblokjes en laat dit geheel in circa 8 minuten garen.
- Ondertussen kun je de rijst gaar koken, de limoenen raspen en persen.
- Voeg de grof gesnipperde ijsbergsla toe aan de wok en laat 3 minuten slinken.
- Het witte gedeelte van de sla moet lekker knapperig blijven. Roer sap en rasp door de rijst en serveer de ijsbergsla wok met de frisse limoenrijst.