Recept
« Terug naar recepten
Soep van aardpeer en pastinaak
PT45M
Soep van aardpeer en pastinaak
De vergeten groenten zijn de laatste tijd weer helemaal hip. Fijn dat ze
weer een beetje in de kijker staan want er zitten juweeltjes tussen, zoals
bijvoorbeeld aardpeer en pastinaak waar ik dit heerlijke soepje mee
maakte. De aardse smaak van deze groenten kun je nog een beetje extra
versterken door een paar druppels truffelolie toe te voegen als je de soep
serveert.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Vergeten Groenten - Aardpeer
- > Vergeten Groenten - Pastinaak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van aardpeer en pastinaak te bereiden
- Knolook en sjalot pellen en fijnhakken, aardperen en pastinaak schillen en in stukjes snijden.
- Verwarm olie in een pan en fruit daarin de knoflook en sjalot (2 minuten).
- Voeg de stukjes aardpeer en pastinaak toe en fruit dit nog 8 minuten mee zodat de groenten zacht worden.
- Doe de bouillon (heet water met 2 bouillon tabletten) erbij en laat dit nog 20 minuten (of tot de groenten goed gaar zijn) koken en voeg ongeveer halverwege de komijn en tijm toe.
- Wanneer de groenten goed gaar zijn pureer je het geheel met een staafmixer. (Als het te dik is kun je een beetje bouillon of water toevoegen).
- Voeg de room toe en meng het geheel nog even goed door elkaar.
- Doe de soep in kommen en strooi er wat fijngesneden lente ui overheen en voeg een enkele druppels truffel (of olijfolie) toe.