Recept
« Terug naar recepten
Soep van Aubergines en Linzen
PT60M
Soep van Aubergines en Linzen
Een heerlijk soep van aubergines en linzen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van Aubergines en Linzen te bereiden
1).Smeer de aubergine kwarten ruim in met olie en bestrooi ze met zeezout en veel vers gemalen zwarte peper.
2).Zet ze in de oven met vel beneden en laat ze in 30 minuten garen.
3).Schraap het gare vruchtvlees van de schillen en doe dat in een keukenblender met 250 cc kippenbouillon en pureer dat tot een gladde homogene massa.
4).Terwijl de aubergine staat te garen in de oven doen we linzen in een pannetje met ruim water en 3 blaadjes salie. We laten de linzen in ongeveer 25 minuten gaar koken en gieten ze dan af door een zeef. Gooi de 3 blaadjes salie weg.
5).Doe dan de linzen met de andere 250 cc bouillon in de blender en draai daar ook een gladde en homogene massa van.
6).Doe nu beide gepureerde gerechten bij elkaar met de djinten en de ketumbar en verhit dit op een matig vuur.
7).Doe er dan de melk bij en breng langzaam tot het kookpunt en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
8).Ondertussen in een klein laagje olie de overgebleven 12 blaadjes salie krokant opbakken.
2).Zet ze in de oven met vel beneden en laat ze in 30 minuten garen.
3).Schraap het gare vruchtvlees van de schillen en doe dat in een keukenblender met 250 cc kippenbouillon en pureer dat tot een gladde homogene massa.
4).Terwijl de aubergine staat te garen in de oven doen we linzen in een pannetje met ruim water en 3 blaadjes salie. We laten de linzen in ongeveer 25 minuten gaar koken en gieten ze dan af door een zeef. Gooi de 3 blaadjes salie weg.
5).Doe dan de linzen met de andere 250 cc bouillon in de blender en draai daar ook een gladde en homogene massa van.
6).Doe nu beide gepureerde gerechten bij elkaar met de djinten en de ketumbar en verhit dit op een matig vuur.
7).Doe er dan de melk bij en breng langzaam tot het kookpunt en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
8).Ondertussen in een klein laagje olie de overgebleven 12 blaadjes salie krokant opbakken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de soep over de borden en versier met een paar blaadjes salie.