Recept
« Terug naar recepten
Soep van eekhoorntjesbrood
PT30M
Soep van eekhoorntjesbrood
Een heerlijk soep van eekhoorntjesbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van eekhoorntjesbrood te bereiden
Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snijd in grove stukken. Houd wat mooie exemplaren apart voor de afwerking en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit het ganzenvet in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de paddenstoelen toe. Giet er de bouillon bij, laat 15 minuten koken en mix tot soep. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg er, net voor het serveren, het limoensap aan toe. Werk af met een flinke dot opgeklopte room, de fijne blokjes rauw eekhoorntjesbrood en een smal lijntje truffelolie.
Verhit het ganzenvet in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de paddenstoelen toe. Giet er de bouillon bij, laat 15 minuten koken en mix tot soep. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg er, net voor het serveren, het limoensap aan toe. Werk af met een flinke dot opgeklopte room, de fijne blokjes rauw eekhoorntjesbrood en een smal lijntje truffelolie.