Recept
« Terug naar recepten
Soep van geroosterde pompoen
PT30M
Soep van geroosterde pompoen
Een heerlijk soep van geroosterde pompoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van geroosterde pompoen te bereiden
1. Was de pompen en haal de zaadjes eruit (schillen hoeft niet). Snij hem in grove stukken. Leg ze uitgespreid op bakpapier op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 15 à 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, of tot de pompoen zacht is.
2. snipper de knoflook en de ui. Stoof ze samen glazig in wat olijfolie. Voeg de pompoen toe, samen met de kurkuma en een liter warme kippenbouillon. Mix alles goed door en giet de soep eventueel door een zeef.
3. Schep ze in borden of kommetje. Werk elke portie af met wat zure room, een beetje bieslook en (eventueel) een theelepeltje hazelnootolie.
2. snipper de knoflook en de ui. Stoof ze samen glazig in wat olijfolie. Voeg de pompoen toe, samen met de kurkuma en een liter warme kippenbouillon. Mix alles goed door en giet de soep eventueel door een zeef.
3. Schep ze in borden of kommetje. Werk elke portie af met wat zure room, een beetje bieslook en (eventueel) een theelepeltje hazelnootolie.