Recept
« Terug naar recepten
Soep van groene spruitjes
PT35M
Soep van groene spruitjes
Een heerlijk soep van groene spruitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van groene spruitjes te bereiden
Maak de uien schoon en versnipper ze fijn.
Schil de aardappel en versnijd in kleine blokjes.
Maak de spruitjes schoon.
Smelt de boter in een kookpot en stoof de uien aan. Voeg de aardappelblokjes toe en de spruiten. Hou een viertal spruitjes opzij voor de garnituur.
Voeg de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten koken. Kruid met peper en zout.
Haal de blaadjes van de opzij gehouden spruiten en blancheer deze heel kort in kokend water. Spoel af onder ijskoud water (met eventueel wat ijsblokjes erin) om de groene kleur te behouden.
Versnijd het spek in reepjes en bak mooi bruin. Voeg geen extra vetstof toe. Haal het spek uit de pan en bak hierin de in schijfjes gesneden pens.
Mix de soep en verdeel over de borden. Werk af met het spek en de pens en enkele geblancheerde spruitenblaadjes.
Schil de aardappel en versnijd in kleine blokjes.
Maak de spruitjes schoon.
Smelt de boter in een kookpot en stoof de uien aan. Voeg de aardappelblokjes toe en de spruiten. Hou een viertal spruitjes opzij voor de garnituur.
Voeg de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten koken. Kruid met peper en zout.
Haal de blaadjes van de opzij gehouden spruiten en blancheer deze heel kort in kokend water. Spoel af onder ijskoud water (met eventueel wat ijsblokjes erin) om de groene kleur te behouden.
Versnijd het spek in reepjes en bak mooi bruin. Voeg geen extra vetstof toe. Haal het spek uit de pan en bak hierin de in schijfjes gesneden pens.
Mix de soep en verdeel over de borden. Werk af met het spek en de pens en enkele geblancheerde spruitenblaadjes.