Recept
« Terug naar recepten
Soep van tomaten en pijnboompitten
PT30M
Soep van tomaten en pijnboompitten
Een heerlijk soep van tomaten en pijnboompitten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van tomaten en pijnboompitten te bereiden
Snijd de pomodori tomaten en gedroogde tomaten in stukken.
Snipper de sjalotten fijn en bak deze in de tomatenolie glazig.
Roer er de tomatenpuree door en bak dit even.
Voeg nu de in stukken gesneden tomaten en de fond toe en laat alles op klein vuur gedurende 10 min. zachtjes sudderen.
Pureer en zeef de soep en doe de balsamico-azijn en de dille erbij en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Presentatie:
Breng de soep op smaak met wat Madeira.
Klop de slagroom lobbig tot stevig en maak de slagroom wat pittiger met een beetje zout en peper.
Verdeel de soep over kleine warme soepkopjes.
Laat in elk kopje 1 el slagroom lopen.
Strooi de pijnboompitten op de room en garneer verder met een takje dille.
Snipper de sjalotten fijn en bak deze in de tomatenolie glazig.
Roer er de tomatenpuree door en bak dit even.
Voeg nu de in stukken gesneden tomaten en de fond toe en laat alles op klein vuur gedurende 10 min. zachtjes sudderen.
Pureer en zeef de soep en doe de balsamico-azijn en de dille erbij en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Presentatie:
Breng de soep op smaak met wat Madeira.
Klop de slagroom lobbig tot stevig en maak de slagroom wat pittiger met een beetje zout en peper.
Verdeel de soep over kleine warme soepkopjes.
Laat in elk kopje 1 el slagroom lopen.
Strooi de pijnboompitten op de room en garneer verder met een takje dille.