Recept
« Terug naar recepten
Soep van witte kool en zijn garnituren
PT40M
Soep van witte kool en zijn garnituren
Een heerlijk soep van witte kool en zijn garnituren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van witte kool en zijn garnituren te bereiden
Snij de wiite kool in de helft, een deel grof snijden de andere helft zeer fijn snijden met de mandoline.
Aardappels in blokjes snijden.
Wortel zeer fijn snijden met de mandoline.
Look in fijne schijfjes snijden.
Hesp in fijne slierten snijden.
Stoof de grof gesneden kool , ajuin, look en wortelen aan in een beetje boter.
Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur sudderen vervolgens de soep mixen.
Laat de soep opkoken, voeg de fijn gesneden wiite kool, wortel en hesp toe. Laat een tien tal min zachtjes verder sudderen.
Serveer de soep zeer warm en werk af.
Aardappels in blokjes snijden.
Wortel zeer fijn snijden met de mandoline.
Look in fijne schijfjes snijden.
Hesp in fijne slierten snijden.
Stoof de grof gesneden kool , ajuin, look en wortelen aan in een beetje boter.
Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur sudderen vervolgens de soep mixen.
Laat de soep opkoken, voeg de fijn gesneden wiite kool, wortel en hesp toe. Laat een tien tal min zachtjes verder sudderen.
Serveer de soep zeer warm en werk af.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt:
Mandoline even googlen is een keukenaparaat die je normaal niet kunt missen in de keuken. Zie mij geen groenten snijden op een muziek instrument. Vriendelijke groetjes van ons 3tjes :);):p