KookJij

Soepballetjes supermakkelijk en smakelijk

Een heerlijk soepballetjes supermakkelijk en smakelijk recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soepballetjes supermakkelijk en smakelijk te bereiden

We weten allemaal dat soepballen "kant en klaar" vaak niet te "pruimen" zijn. Soepballen zelf maken en draaien een langdurig en intensief werkje is.

Hier een zeer goed alternatief: Neem een saucijs, verse worst of gekruide worst naar keuze en 'knijp' uit het darm heerlijk gekruide en/of pittige soepballetjes die je direct in de (eigen gemaakte) soep kunt doen. Er zijn inmiddels zoveel verschillende soorten worst en saucijzen op de markt dat er voor iedereen wel een 'smaakje' tussen zit!

Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)

Zelf vind ik bv. in de tomatensoep de kleine pittige chorizo of italiaanse worstjes heerlijk!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Joyce

Joyce zegt:
Rundergehakt, paneermeel, ei, peper zout, en een heel klein beetje leverpastei. Neem een wat grotere theelepel. Hiermee kun je goed balletjesinhoud doseren. Als de lepel gaat plakken, even door water halen. Dat geldt ook voor je handen als die gaan plakken. Zelfgemaakte balletjes zijn gewoon veel lekkerder en het is echt niet zoveel werk. Als je er een heleboel van maakt kun je ze invriezen. Even de rauwe balletjes in heet water (of bouillon) goed laten uitlekken en invriezen. Succes:)
Hélène

Hélène zegt:
Goede tip, bespaart een hoop tijd, en worstjes in de soep eens wat anders dan altijd dat saaie gehakt.
Jaap Nooy

Jaap Nooy zegt:
Soepballetjes maken een langdurig en tijdrovend werk?
Gehakt met beschuit en kruiden even kneden en balletjes draaien: 3 minuten werk. Overdrijven is ook een vak!
Bovendien heb je dan ook niet veel te veel zout, geur- kleur- smaak- en conserveringsstoffen.
Gewoon zelf doen en mijn ballen zijn nog nooit uit elkaar gevallen.
De ballen!
grietje56

grietje56 zegt:
Hallo Rob, je hebt helemaal gelijk. Hier gaat het echter om het makkelijk balletjes maken voor de soep. Met de nadruk op makkelijk.
Zelf maken of jou alternatief is helemaal oke. Ik heb soms geen tijd om bij de slager de vulling te kopen en dan nog te prepareren met garnaaltjes en/of gember. Het is een leuk weekend recept, dus dank voor je inbreng.
rob

rob zegt:
Bij de echte slager kun je de vulling van de saucijsjes ook los krijgen, nog makkelijker. En als je er de helft gehakte garnalen doorheen doet met wat gember en ui heb je echt superballen.
grietje56

grietje56 zegt:
Hallo h_wieske, dank voor je reactie (en dat van alle anderen). Als je gehakt rul bakt is het natuurlijk ook oke, maar de inhoud van de worsten zijn al zo gemaakt dat deze in heet water, bouillon niet uit elkaar vallen als gehakt. Ze blijven zo stevig, zoals ze je in de bouillon laat glijden. Het is perfect voor een heldere (bouillon) soep. De gebonden versies is natuurlijk geheel naar eigen smaak..
Ik bedoelde alleen maar het gemak van....zodat we niet langer onwijs saai ballen moeten draaien?;)
horst

horst zegt:
Dit vind ik nu eens een goede tip bedankt hoor
h_wieske

h_wieske zegt:
Hoi Joke dat is een goede tip. Zelf maak ik niet zo vaak soepballetjes vind dit tijdrovend.Als ik soep maak dan rul ik het gebak en doe het met kleine stukjes in de soep, Vind ik persoonlijk lekkerder en het bind ook nog eens je soep.
theresia

theresia zegt:
Kijk Joke dat is nu eens iets waar we verder mee komen! i.p.v. tijdrovend en saai balletjes te draaien.ik krijg zaterdag 10 man voor de lunch, dus raad maar wat ik ga doen! Bedankt;);):)
lot

lot zegt:
da's nog weer eens een handige tip,bedankt,L:D
theresia

theresia zegt:
Kijk Joke, DAT is nu eens weer een handige tip, want ik baal van dat saaie draaien van soepballetjes!! Dit ga ik het week end beslist uit proberen, krijg 10 man te eten dus....bedankt:):):p