Recept
« Terug naar recepten
Quiche met meerdere kaas soorten
PT60M
Quiche met meerdere kaas soorten
De basis van dit recept is afgeleid van een Quiche Lorraine. Een quiche zoals deze kun je natuurlijk met allerlei kazen maken.
Het lekkere van veel verschillende soorten is dat ieder hapje dat je neemt opnieuw een heerlijke verrassing is.
Ook is het een ideaal om restjes mee op te maken na een feestje die anders toch maar worden weggegooid.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met meerdere kaas soorten te bereiden
- Verwarm de oven op 20 graden en bekleed de ingevette bakvorm met het deeg.
- Bak spek, ham en gesnipperde ui.
- Klop de eieren met de room, voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
- Doe als eerste het gebakken spek, ham, ui mengsel in de vorm, daarna giet je het ei/room mengsel eroverheen.
- Schik de kaas er netjes overheen en vouw de uitstekende deegflapjes dicht.
- Bak de quiche ongeveer 40 minuten op 200 graden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Drink er een droge witte wijn bij bijvoorbeeld een Pouilly Fume of een Sancerre.