KookJij

Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)

In de winter is het heerlijk om dit 'wintersport' gerecht, een traditioneel gerecht uit de Zwitserse Alpen te maken (en te eten). Dit comfortfood uit Zwitserland wordt ook weleens 'Swiss Mac & Cheese' genoemd. Het grappige aan dit recept is dat er EN aardappelen EN pasta wordt gebruikt. Iets wat je niet zo snel ziet in een gerecht. Het is dan ook zeker NIET geschikt voor een koolhydraatvrij dieet. Ik heb er natuurlijk ook zelfgemaakt appelmoes bij gegeten zoals het in Zwitserland volgens traditie geserveerd wordt.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zwitserland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen) te bereiden

  1.  Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes en de pasta gaar.
  2. Bak de spekreepjes krokant, je hebt hiervoor geen boter of olie nodig, snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn en voeg deze beide toe aan de spekreepjes. Bak tot ze glazig zijn.
  3. Giet de aardappelen en pasta af en laat ze goed uitlekken, en schep dit door het spek, ui, knoflook mengsel.
  4. Meng er de helft van de geraspte kaas doorheen en doe het geheel in een Ovenschaal.
  5. Meng zout, peper en nootmuskaat door het room/melk mengsel en verdeel dit over de ovenschaal.
  6. Strooi de rest van de kaas eroverheen en zet het geheel 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  7. De Älplermagronen zijn klaar als de kaas gesmolten is en een mooi bruin korstje heeft gekregen. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst