Een zeer feestelijk toetje.
Het lijkt ingewikkeld, maar is zeer makkelijk te bereiden. De blauwe gelatine van tevoren maken en snijden. Vlak voor het opdienen, alle ingrediënten klaarzetten en de glazen vullen. Fluitje van een cent.
Voor KERST kun je een lang, dun kaarsje erin steken en dit brandend opdienen.
Recept
« Terug naar recepten
Sorbet Blue Curacao
PT20M
Sorbet Blue Curacao
Een zeer feestelijk toetje.
Het lijkt ingewikkeld, maar is zeer makkelijk te bereiden. De blauwe gelatine van tevoren maken en snijden. Vlak voor het opdienen, alle ingrediënten klaarzetten en de glazen vullen. Fluitje van een cent.
Voor KERST kun je een lang, dun kaarsje erin steken en dit brandend opdienen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Sorbets
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit 1 van mijn receptenplakboeken. Maar ik denk dat het afkomstig is van een Allerhande van jaren geleden.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet Blue Curacao te bereiden
De blauwe gelatinesnippers kunnen lang van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard blijven tot gebruik.
BLAUWE GELATINESNIPPERS MAKEN:
1. Ruim koud water in een kom doen en de gelatine hierin ong 10 minuten laten weken.
2. Ondertussen het bord dun insmeren met boter en wegzetten.
3. In een steelpannetje 4 el water aan de kook brengen, de basterdsuiker toevoegen en al roerend op laten lossen.
4. De gelatine goed uit knijpen.
5. Het steelpannetje van het vuur halen en de gelatine hierin roerend op laten lossen.
6. Dan 2,5 el Blue Curacao door het gelatinemengsel roeren en dit op het ingevet bord gieten. Laat dit wat afkoelen, huishoudfolie dan erover en in de koelkast op laten stijven.(zie eerst opm 2)
7. De blauwe gelatine kun je vlak voor gebruik in stukjes snijden, doe maar kris kras, het hoeft niet zo netjes.
VERDERE BEREIDING;
Van de citroen 4 dunne plakjes snijden (voor de garnering van het glas)
De rest van de citroen uitpersen.
Zet de 4 glazen naast elkaar op een rij en vul elk glas achtereenvolgens zo:
1. In elk glas 1,5 a 2 el Blue Curacao schenken.
2. Met een ijsbolletjestang (of lepel) in elk glas 2 a 3 bolletjes ijs scheppen.
3. Wat citroensap erover sprenkelen.
4. Spa Citron naar smaak erbij schenken.(zie opm)
5. Een toef slagroom erop spuiten.
6. Bestrooien met snippers blauwe gelatine.
7. Een plakje citroen aan de rand van het glas steken.
8. Een rietje en een sorbetlepel in het glas steken.
BLAUWE GELATINESNIPPERS MAKEN:
1. Ruim koud water in een kom doen en de gelatine hierin ong 10 minuten laten weken.
2. Ondertussen het bord dun insmeren met boter en wegzetten.
3. In een steelpannetje 4 el water aan de kook brengen, de basterdsuiker toevoegen en al roerend op laten lossen.
4. De gelatine goed uit knijpen.
5. Het steelpannetje van het vuur halen en de gelatine hierin roerend op laten lossen.
6. Dan 2,5 el Blue Curacao door het gelatinemengsel roeren en dit op het ingevet bord gieten. Laat dit wat afkoelen, huishoudfolie dan erover en in de koelkast op laten stijven.(zie eerst opm 2)
7. De blauwe gelatine kun je vlak voor gebruik in stukjes snijden, doe maar kris kras, het hoeft niet zo netjes.
VERDERE BEREIDING;
Van de citroen 4 dunne plakjes snijden (voor de garnering van het glas)
De rest van de citroen uitpersen.
Zet de 4 glazen naast elkaar op een rij en vul elk glas achtereenvolgens zo:
1. In elk glas 1,5 a 2 el Blue Curacao schenken.
2. Met een ijsbolletjestang (of lepel) in elk glas 2 a 3 bolletjes ijs scheppen.
3. Wat citroensap erover sprenkelen.
4. Spa Citron naar smaak erbij schenken.(zie opm)
5. Een toef slagroom erop spuiten.
6. Bestrooien met snippers blauwe gelatine.
7. Een plakje citroen aan de rand van het glas steken.
8. Een rietje en een sorbetlepel in het glas steken.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Ik heb je een Messengerbericht gestuurd op FB.
Pasa un bon diadomingo.
Groetjes, Flavia
Willisha zegt:
Ik zag jouw foto op ´You know you´ve lived in Curaçao...´en ik heb het recept gevonden! Er staat iets in over opmerkingen en die kon ik niet lezen. Zou je me deze alsnog door kunnen sturen? Alvast bedankt, masha danki en bon weekend!
Wil
flavia zegt:
Agnes Haagsma zegt: