Recept
« Terug naar recepten
Sorbet van bosbessen en sinaasappel
PT45M
Sorbet van bosbessen en sinaasappel
Een heerlijk sorbet van bosbessen en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet van bosbessen en sinaasappel te bereiden
Kook het water met de suiker enkele minuten.
Laat dan de vloeistof afkoelen (tot 15 graden)en voeg de 2 vruchten -coulies* met de 1 1/2 dl vloeistoffen toe.
Het eiwit stevig opkloppen
(niet met de staafmixer)en onder de rest vermengen.
Dan et mengsel ca 15 min. in de diepvries zetten en vervolgens in de ijsmachine verder in ca 20 min. tot sorbet draaien.
Laat dan de vloeistof afkoelen (tot 15 graden)en voeg de 2 vruchten -coulies* met de 1 1/2 dl vloeistoffen toe.
Het eiwit stevig opkloppen
(niet met de staafmixer)en onder de rest vermengen.
Dan et mengsel ca 15 min. in de diepvries zetten en vervolgens in de ijsmachine verder in ca 20 min. tot sorbet draaien.