KookJij

Sorbet van Campari en passievruchten

Een heerlijk sorbet van campari en passievruchten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: xquich
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sorbet van Campari en passievruchten te bereiden

Halveer de passievruchten en schraap het vruchtvlees en de pitjes eruit in een zeef boven een kom. Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat je zoveel mogelijk sap krijgt, terwijl de zwarte pitjes in de zeef achterblijven. Meng alles behalve de muntblaadjes door elkaar en doe het mengsel in een sorbetière. Draai tot het een gladde, bevroren massa is. Bewaar het ijs in de vriezer.
Neem het ijs 10 minuten voor je het wilt serveren uit de vriezer om het een beetje zacht te laten worden. Schep er bolletjes van en serveer die in ijskoude coupes of ander bakjes, desgewenst versierd met een paar muntblaadjes. Serveer eventueel met een koekje.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst