KookJij

Sorbet van citroen en basilicum

Een heerlijk sorbet van citroen en basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sorbet van citroen en basilicum te bereiden

Los op het vuur de suiker in het water op, voeg van het vuur af citroensap toe.
Sla het eiwit tot schuim en voeg dit bij de afgekoelde massa.
Was de basilicumblaadjes, dep ze droog en snij ze fijn.
Wanneer het sorberijs lichtjes stijf begint te worden de fijngesnipperde blaadjes toevoegen.
UITSERVEREN:
Doe bolletje ijs ij coupé en garneer met klein basilicumblaadje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst