Recept
« Terug naar recepten
Sorbet van citroen en basilicum
PT45M
Sorbet van citroen en basilicum
Een heerlijk sorbet van citroen en basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet van citroen en basilicum te bereiden
Los op het vuur de suiker in het water op, voeg van het vuur af citroensap toe.
Sla het eiwit tot schuim en voeg dit bij de afgekoelde massa.
Was de basilicumblaadjes, dep ze droog en snij ze fijn.
Wanneer het sorberijs lichtjes stijf begint te worden de fijngesnipperde blaadjes toevoegen.
UITSERVEREN:
Doe bolletje ijs ij coupé en garneer met klein basilicumblaadje.
Sla het eiwit tot schuim en voeg dit bij de afgekoelde massa.
Was de basilicumblaadjes, dep ze droog en snij ze fijn.
Wanneer het sorberijs lichtjes stijf begint te worden de fijngesnipperde blaadjes toevoegen.
UITSERVEREN:
Doe bolletje ijs ij coupé en garneer met klein basilicumblaadje.