Recept
« Terug naar recepten
Sorbet van perzik en sinaasappel
PT45M
Sorbet van perzik en sinaasappel
Een heerlijk sorbet van perzik en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet van perzik en sinaasappel te bereiden
Perzik pureren en door zeef wrijven en samen met het sinaasappelsap in de sorbetiere aanvriezen.
Eiwitten met'n snufje zout stijf slaan.
Suiker met witte wijn verhitten en 5 min. inkoken.
De suikersiroop goed mengen met de eiwitten en koelen.
Daarna aan het perzik/sinaasappelmengsel toevoegen en vlak vor het uitserveren tot ijs draaien.
UITSERVERN:
Chanpagnecoupes voorzien van een suikerrandje(eerst bevochtigen met citroensap en dan in suiker drukken).
Enkele bolletjes ijs erin, garneren met de brunoise van het fruit en een blauwe druif.
Eiwitten met'n snufje zout stijf slaan.
Suiker met witte wijn verhitten en 5 min. inkoken.
De suikersiroop goed mengen met de eiwitten en koelen.
Daarna aan het perzik/sinaasappelmengsel toevoegen en vlak vor het uitserveren tot ijs draaien.
UITSERVERN:
Chanpagnecoupes voorzien van een suikerrandje(eerst bevochtigen met citroensap en dan in suiker drukken).
Enkele bolletjes ijs erin, garneren met de brunoise van het fruit en een blauwe druif.