Recept
« Terug naar recepten
Sorbet van rosé champagne
PT45M
Sorbet van rosé champagne
Een heerlijk sorbet van rosé champagne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet van rosé champagne te bereiden
Suiker, water, gembersiroop, citroen-en sinaasappelsap op vuur aan de kook brengen.
Van het vuur af het voorgeweekt en goed uitgeknepen gelatineblad toevoegen.
Laat afkoelen en doe champagne erbij.
Laat in sorbetiére tot ijs draaien.
Eiwit met suiker "au bain marie" opkloppen.
Zodra de massa goed stevig is verder opkloppen.
UITSERVEREN:
Ijs door schuimmassa scheppen en hiermee hoge voorgekoelde glazen vullen en meteen uitserveren.
Van het vuur af het voorgeweekt en goed uitgeknepen gelatineblad toevoegen.
Laat afkoelen en doe champagne erbij.
Laat in sorbetiére tot ijs draaien.
Eiwit met suiker "au bain marie" opkloppen.
Zodra de massa goed stevig is verder opkloppen.
UITSERVEREN:
Ijs door schuimmassa scheppen en hiermee hoge voorgekoelde glazen vullen en meteen uitserveren.