Recept
« Terug naar recepten
Soto ajam
PT90M
Soto ajam
Een heerlijk soto ajam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dirkjan Veen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soto ajam te bereiden
- Hak de kemirienoten grof en bak deze kort aan in een koekenpan.
- Maak een kruidenpasta in de vijzel van de kemirienoten, uien, knoflook, gemberpoeder, koenjit.
- Breng 2 liter water aan de kook en voeg de kip, kruidenpasta, djeroet poeroetblaadjes en bouillonblokjes toe. Laat een uurtje rustig pruttelen.
- Vis de kip en de blaadjes uit de soep en laat de kip even wat afkoelen.
- Verwijder het vel, de botten en maak het vlees klein.
- Voeg het vlees weer toe aan de soep samen met de fijngesneden kool en prei. Laat nog een paar minuutjes pruttelen.
- Voeg kort voor serveren de fijn gesneden selderij en taugé toe.
- Maak een kruidenpasta in de vijzel van de kemirienoten, uien, knoflook, gemberpoeder, koenjit.
- Breng 2 liter water aan de kook en voeg de kip, kruidenpasta, djeroet poeroetblaadjes en bouillonblokjes toe. Laat een uurtje rustig pruttelen.
- Vis de kip en de blaadjes uit de soep en laat de kip even wat afkoelen.
- Verwijder het vel, de botten en maak het vlees klein.
- Voeg het vlees weer toe aan de soep samen met de fijngesneden kool en prei. Laat nog een paar minuutjes pruttelen.
- Voeg kort voor serveren de fijn gesneden selderij en taugé toe.
Mijn kookverhaal (Dirkjan Veen)
Een heerlijk gekruide kippensoep die wat werk vereist maar o zo lekker is. Smakelijk!