Recept
« Terug naar recepten
Soto Ayam (indonesische kippensoep)
PT60M
Soto Ayam (indonesische kippensoep)
Een heerlijk soto ayam (indonesische kippensoep) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Edwin Buttner
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Dit recept gekregen van een collegaatje van mij, Irene.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soto Ayam (indonesische kippensoep) te bereiden
Kip in een ruime pan water koken samen met de salam en djeroek poeroet balderen, sereh, laos, de bouillionblokjes, wat zout en eventueel wat vetsin.
Ondertussen de so-oen in warm water laten weken tot het zacht is.
Knoflook, ui, kemirienoten, ketoembar, peperkorrels en gember fijnwrijven in een vijzel (oelekan, anders in een keukenmachine) en daarna in wat olie fruiten.
Als de kip gaar is deze pluizen/stukken maken.
Het gefruite mengsel, koenjit en de kip aan de bouillion voegen samen met de fijn gesneden prei, selderie en de so-oen (deze eventueel in korte stukken knippen).
Voor het serveren de salam, djeroek poeroet, laos en sereh verwijderen. (opletten dat je niet spettert, je krijgt de vlekken moeilijk uit je kleding)
Serveren met rijst, soep toevoegen dan wat gefruite uitjes, taugé en gekookt ei.
selamat makan! (smakelijk eten)
Ondertussen de so-oen in warm water laten weken tot het zacht is.
Knoflook, ui, kemirienoten, ketoembar, peperkorrels en gember fijnwrijven in een vijzel (oelekan, anders in een keukenmachine) en daarna in wat olie fruiten.
Als de kip gaar is deze pluizen/stukken maken.
Het gefruite mengsel, koenjit en de kip aan de bouillion voegen samen met de fijn gesneden prei, selderie en de so-oen (deze eventueel in korte stukken knippen).
Voor het serveren de salam, djeroek poeroet, laos en sereh verwijderen. (opletten dat je niet spettert, je krijgt de vlekken moeilijk uit je kleding)
Serveren met rijst, soep toevoegen dan wat gefruite uitjes, taugé en gekookt ei.
selamat makan! (smakelijk eten)
Mijn kookverhaal (Edwin Buttner)
Vind deze soto zelf erg lekker en wil dit daarom graag delen met anderen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Christina zegt:
Groetjes,
Christina.
Anna zegt:
Wij, als KookJij Team hebben daar ook niet altijd een antwoord op, helaas.
Wij proberen zo goed als mogelijk ieders vragen te beantwoorden.
Groet,
Anna
KookJij.
Christina zegt:
Astrid klarenbeek zegt:
Even een vraag: hoeveel water moet je de kippenpoten in opzetten voor dit recept? En op het laatste moment begrijp ik het goed, toevoegen: eerst de vermicellirijst en dan de gefruite uitjes, taugé en gekookt ei. Doe je dan een heel ei?
Graag hoor ik dit even van je wij gaan dit zaterdag maken (3maart)
Groetjes en bedankt
Astrid Klarenbeek.
Naomi zegt:
hns zegt:
Wat een ingewikkeld recept. Zijn er ook eenvoudiger variaties? Je moet ook van alles in huis hebben.
Kun je bijv laos vervangen door gember?hans:):)
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.