Recept
« Terug naar recepten
Soto eieren
PT15M
Soto eieren
Een heerlijk soto eieren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Uitman
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 tot 10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn moeder
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soto eieren te bereiden
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze in een schaal met het eigeel naar boven.
Kook intussen ook de bouillon.
Snipper de uien en bak deze glazig in een beetje boter, voeg de soto toe en bak deze mee terwijl je blijft omscheppen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren.
Giet vervolgens de soto-bouillon over de eieren.
De soto-eieren zijn lauw het lekkerst als bijgerecht.
Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze in een schaal met het eigeel naar boven.
Kook intussen ook de bouillon.
Snipper de uien en bak deze glazig in een beetje boter, voeg de soto toe en bak deze mee terwijl je blijft omscheppen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren.
Giet vervolgens de soto-bouillon over de eieren.
De soto-eieren zijn lauw het lekkerst als bijgerecht.
Mijn kookverhaal (Patricia Uitman)
Ik heb dit laatst voor het eerst gemaakt als bijgerecht voor 11 personen en iedereen vond het heerlijk.
bametz-saffrie zegt: