Recept
« Terug naar recepten
soufflé met peer en specerijen
PT60M
soufflé met peer en specerijen
Een heerlijk soufflé met peer en specerijen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sligro/ven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe soufflé met peer en specerijen te bereiden
Breng de melk met de suiker,de honing en specerijen rustig aan de kook.Laat dit mengsel 30 minuten trekken.Laat in een pan boter smelten en voeg de gezeefde bloem toe.Laat enkele minuten garen,giet de melk al roerende bij het bloemmengsel,tot er een mooie gladde saus ontstaat.Splits de eieren en voeg van het vuur af,één voor één de eierdooiers aan de saus toe.Zet tot gebruik in de koeling.Verwarm de oven voor op 180 graden.Schil de peren en pureer het vruchtvlees.meng de perenpuree door de saus.vet souffléschaaltjes in en bestrooi met wat suiker.klop de eiwitten met een beetje zout helemaal stijf.Spatel het eiwit door het perenmengsel en verdeel over de souffléschaaltjes.Bak de soufflés 15 minuten in de oven.Serveer de soufflé met een bolletje karamelijs en een kletskop
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Assy zegt:
Lijkt mij weer een geweldig recept. Even een vraagje...op de foto staat ook bordje met daarop een canelli van chocolade??? Was benieuwd wat dit is.
Moet op de callorien letten maar maak graag lekkere dingen als wij ( mijn man en ik ) een etentje geven voor vrienden.....
Ik hoor van je?
Groetjes,
Assy
bobbeltje zegt: