Recept
« Terug naar recepten
Souffle van limburgse kaas met saus van perenstroop
PT40M
Souffle van limburgse kaas met saus van perenstroop
Een heerlijk souffle van limburgse kaas met saus van perenstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Souffle van limburgse kaas met saus van perenstroop te bereiden
Smelt de kaas met de creme fraiche. Klop er van het vuur af een voor een de 4 dooiers en het aardappelmeel door. Laat afkoelen. Klop eiwitten met iets zout (luchtig stijf). Spatel het behoedzaam door de afgekoelde kaasmassa. Doe dit vlak voor dat ze de oven in gaan. Verwarm de oven voor. Beboter zorgvuldig 8 soufflepotjes. Vul de bakjes met de massa en zet au bain- marie 15 min in de oven op 200 graden. Gebruik warm water voor de au bain-marie, het moet in ongeveer 20 min. klaar zijn. Saus: verwarm de cream sherry; los daar de perenstroop in op en voeg de tijmblaadjes toe, kook in tot een dikke saus. Presentatie: garneer de bordjes met een paar blaadjes sla en een spiegeltje saus, stort de souffle's op bordjes. Geef de rest van de saus er in bakjes op tafel bij. Serveer hier limburgs roggebrood bij.