KookJij

Soy Joy Pie

Een heerlijk soy joy pie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Filipijnen
Keuken: Oosterse
Bron: martin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soy Joy Pie te bereiden

Voor de bodem de koekjes breken en mengen met de in kleine stukjes gesneden dadels. Als je wat drogere dadels hebt (die niet zo plakkerig zijn), kun je nog een eetlepel dadel- of appelstroop toevoegen. Voeg 3 eetlepels water toe en roer alles zorgvuldig door elkaar zodat de dadels goed verdeeld zijn tussen de koekjes en er niet hele brokken met alleen dadels ontstaan. Laat dit 30 minuten staan. Als het koekjes-mengsel dan nog te droog is en niet plakkerig genoeg, kun je nog wat water toevoegen. Neem een ingevette springvorm van +/- 18 cm en druk met een lepel het mengsel op de bodem. De bodem hoeft uiteraard niet gebakken te worden, omdat de dadels zorgen dat de koekjes aan elkaar plakken en er een stevige bodem ontstaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

clement

clement zegt:
Beste,
Toch wat vaag beschreven. "de koekjes breken ..." Welke koekjes, hoeveel? Hoeveel dadels? En wat gaat er allemaal in die springvorm? Enige deeg of alleen water, koekjes en dadels? Wordt er iets gebakken? Hoe heet en hoe lang?

Graag wat meer info.