Recept
« Terug naar recepten
Spaanse hamlapjes met pittige aardappelen
PT60M
Spaanse hamlapjes met pittige aardappelen
Een heerlijk spaanse hamlapjes met pittige aardappelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Appie Löhr
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
400 kCal energie
29 Gram eiwit
14 Gram vet
30 Gram koolhydraten
29 Gram eiwit
14 Gram vet
30 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Voedingscentrum
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse hamlapjes met pittige aardappelen te bereiden
1.Wrijf de knoflook met 1 theelepel paprikapoeder, de oregano, peper, weinig zout en 1 eetlepel olie tot een pasta.
2.Snijd het vlees in blokjes en meng de pasta er door.
3.Laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
4.Warm de oven voor op 200°C.
5.Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in parten.
6.Roer het overgebleven paprikapoeder door de rest van de olie en meng dit door de parten aardappel.
7.Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier en verdeel de parten aardappel er over.
8.Laat de aardappelen in de hete oven in 40 minuten gaar en bruin worden.
9.Verhit een droge koekenpan en bak hierin het vlees met de marinade in 5 minuten gaar en bruin.
2.Snijd het vlees in blokjes en meng de pasta er door.
3.Laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
4.Warm de oven voor op 200°C.
5.Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in parten.
6.Roer het overgebleven paprikapoeder door de rest van de olie en meng dit door de parten aardappel.
7.Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier en verdeel de parten aardappel er over.
8.Laat de aardappelen in de hete oven in 40 minuten gaar en bruin worden.
9.Verhit een droge koekenpan en bak hierin het vlees met de marinade in 5 minuten gaar en bruin.
Mijn kookverhaal (Appie Löhr)
Wij hebben het gegeten met worteltjes en peultjes,en de aardappels hebben wij 750 gram van gemaakt en dus ook de olie en de paprikapoeder verdubbeld op de aardappelen. Voor 2 personen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
ik heb het iets anders gemaakt. jouw kruiden aangehouden, beetje ras el hanoud erbij. de lapjes gemarineerd en opgerold, besprenkeld met citroensap. laten rusten.
dunne plakken courgette er omheen, gemarineerd in rode wijn saus. daarna in de oven bij 180 grd tot gaar . grt hans:):):) krijg vaak ideeen van zulk soort leuke gerechten!
hns zegt:
Smaakt wat appelmoesig, in combinatie erg lekker!. Ik borduurde er wat op door, maar de Basis is van jou! grten Hans:):)