KookJij

Spaanse sperziebonen

Een heerlijk spaanse sperziebonen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse sperziebonen te bereiden

Maak de boontjes schoon en breek ze doormidden.Kook ze in weinig water met zout gaar in plusminus 20 min.Schil en snipper de ui en de knoflook.Ontvel de tomaten,snijd ze doormidden en verwijder de pitjes.Snijd het vruchtvlees in stukjes.Fruit in de olie de ui en knoflook.Voeg de tomaten,tomatenpuree,suiker, wat peper en zout toe en laat het sausje 20 min.zachtjes pruttelen.Voeg de gare boontjes toe en laat alles door en door warm worden.Bestrooi de boontjes met de gehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Een heerlijk gerecht, ik had nog wat katenspek(snijvlees) liggen en heb dit even knapperig laten worden en erbij gedaan, een ook de lente-uitjes die er nog lagen gingen erdoor.
Louis

Louis zegt:
Sperziebonen altijd lekker ! Nog een tip, neem een keer kas-sperzieboontjes, die zijn er ook in de zomer. Zeker als je dan specifiek naar het soort 'Farba' vraagt, lik je er de vingers bij af. Een stevige rechte sperzieboon, zonder 'draden', en toch heerlijk zoet van smaak. Hoeft maar kort te koken. "Kids eten het als gezonde patatjes". Je moet er ws. wel om vragen bij de groentespecialist.