Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti Ajo, Ojo e Pepperonico met Citroen, Mint en Garnalen
PT40M
Spaghetti Ajo, Ojo e Pepperonico met Citroen, Mint en Garnalen
Een ieder kent wel de klassieke spaghetti met olie, knoflook en rode peper. Onderstaand gerecht is bedoeld om die klassieker op te leuken met garnalen, munt, citroen, amandelen en kaas
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Low Carb - Ontbijt & Lunch
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti Ajo, Ojo e Pepperonico met Citroen, Mint en Garnalen te bereiden
- Kook de pasta al dente volgens de regels van de kunst.
- Giet af en bewaar 125 cc kookwater.
- Ondertussen in een ant-aanbak bakpan in 2 eetlepels olijfolie de knoflook aanfruiten gedurende 5 minuten. Dan de knoflook verwijderen en apart zetten. Breng de garnalen op smaak met peper en zeezout naar behoeften en fruit die in de olie van de knoflook gedurende 3 minuten.
- Ook intussen de amandelsnippers op een bakplaat gedurende 3 minuten in de oven goudkleurig laten worden.
- Voeg toe aan de ant-aanbakpan bij de garnalen de uitgelekte pasta met het gereserveerde kookwater, citroensap, geraspte citroenschil, munt, 6 eetlepels geraspte kaas en de overgebleven olijf olie en hussel dat goed door.
- Zodra de massa in de pan gaat "binden" de pasta over de borden verdelen en bestrooien met wat extra munt, amandelsnippers en lomboksnippers. Daaroverheen nog wat pecorino kaas.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een chianti of valpolicella wijn.