KookJij

Spaghetti ala Ottenbros

Een heerlijk spaghetti ala ottenbros recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti ala Ottenbros te bereiden

-De hamblokjes uitbakken op laag vuur in de olijfolie.
-De spaghettigroenten in de braadpan smoren in olijfolie.
-De ham bij de groenten doen.
-250 ml water erbij doen samen met de bouillonblokjes.
-Alles aan de kook brengen.
-Het gehakt erbij doen en roerend rul maken.
-De wijn erbij doen en goed roeren.
-Het blik tomatenblokjes met sap erbij, samen met de knoflookplakjes en de kruiden en het vuur zacht zetten totdat het pruttelt.
-Minimaal een half uur met deksel op de pan laten pruttelen, maar beter is een paar uur (3 à 4 uur).
-Als de saus klaar is het glas melk toevoegen en meewarmen.
-Intussen als het bijna klaar is (naar keuze hoelang u het laat opstaan) de spaghetti gaarkoken.
-Dan volgt de keus: u serveert de saus over de spaghetti en serveert de geraspte kaas erbij, ofwel u doet alles laag voor laag (spaghetti, saus, kaas) in een ovenschaal en laat de kaas in de oven smelten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Ja? Nee, ik ben meer een boter mens, het liefst roomboter, haha:p:p:p
liske

liske zegt:
Ik bak alles in olijfolie extra vierge.
apu

apu zegt:
Olijfolie extra vierge is idd niet geschikt om te bakken, je moet er geen stukken biefstuk of zo in bakken, maar in dit gerecht word het maar heel kort gebakken en behoudt het z'n originele smaak, geeft net dat beetje extra eraan:)
apu

apu zegt:
Klopt, maar het geeft een heerlijke smaak in dit gerecht!
sinon

sinon zegt:
Een fijn breed gerecht.
Echter er wordt olijfolie extra vierge gebruikt om te bakken. Heb altijd "geleerd" dat de extra vierge niet zo geschikt is om te bakken.