Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti alle checca
PT30M
Spaghetti alle checca
Een heerlijk spaghetti alle checca recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Giuliano Hazan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti alle checca te bereiden
Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook, voeg 1 el zout toe en doe er alle pasta tegelijk bij.
Roer tot alles onderstaat.
Doe de tomaten, mozzarella en kruiden intussen in een grote schaal, waarin straks ook nog de pasta past.
Breng het geheel met zout en peper op smaak en meng alles goed.
Verhit de olie tot zij bijna rookt en giet haar over het mengsel in de schaal.
Laat de spaghetti molto al dente gaar worden( ca. 30 sec eerder dan al dente), giet deze af en doe de pasta bij de saus in de kom.
Meng alles goed.
Leg een bord op de schaal en laat het geheel 2 minuten staan, zodat de kaas smelt voordat u het gerecht opdient.
Roer tot alles onderstaat.
Doe de tomaten, mozzarella en kruiden intussen in een grote schaal, waarin straks ook nog de pasta past.
Breng het geheel met zout en peper op smaak en meng alles goed.
Verhit de olie tot zij bijna rookt en giet haar over het mengsel in de schaal.
Laat de spaghetti molto al dente gaar worden( ca. 30 sec eerder dan al dente), giet deze af en doe de pasta bij de saus in de kom.
Meng alles goed.
Leg een bord op de schaal en laat het geheel 2 minuten staan, zodat de kaas smelt voordat u het gerecht opdient.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Asterix* zegt:
Heb je nog nooit de bereidingsvoorschriften op een pakje pasta gelezen? Simpeler kan het niet, ook niet voor een hobby-kok. Ter informatie: 50 tot 100 gram droge pasta voor 1 persoon, gekookt in water met zout of bouillon (1 l per portie), afhankelijk van de hoeveelheid die mensen eten. Je hebt namelijk grote eters en kleine eters.
Eet smakkelijk, ;);):p
Asterix* zegt:
Doe niet zo raar!!!! Dat is wel het allersimpelste van alles. Maar voor het geval je de bereidingsvoorschriften op een pak pasta nog nooit hebt gelezen: de hoeveelheden voor de pasta zijn ongeveer 110 gram drage pasta per persoon per maaltijd!
De groeten en eet smakkelijk! ;);):p
bertal zegt:
Bedankt voor de uitleg, en hulp die je aan mischac hebt gegeven.
Veel succes met het koken:);)
m.v.g. Bert Allers