Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti Bolognese
PT20M
Spaghetti Bolognese
Een heerlijk spaghetti bolognese recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
133
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti Bolognese te bereiden
Verhit de olijfolie en de boter op middelhoog vuur en bak de fijngesnipperde uitjes en knoflook er enkele minuten in aan, maar laat ze zeker niet bruin worden! Voeg de witte wijn toe en laat de alcahol verdampen gedurende enkele minuten. Voeg het gehakt toe en laat het (al roerend) gaar worden. Dat duurt 4 a 5 minuten. Voeg de gepureerde tomaten toe en de tomatenpuree en roer alles eronder. Laat dit gedurende 70 minuten op een middelhoog tot laag (inductie: 6) vuur pruttelen, zonder deksel! Voeg dan de melk en room toe, alsook de kruiden. Voeg Cayennepeper toe naar eigen smaak en pikantheid. Roer alles om en laat alles nogmaals 10 minuten verder pruttelen op een laag vuurtje. Plaats dan een deksel op de ketel zodat de bolognese warm blijft.
monique ottenbros zegt: