Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti Bolognese
PT60M
Spaghetti Bolognese
Een heerlijk spaghetti bolognese recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti Bolognese te bereiden
Pel de uien en knoflook en snijd ze fijn.Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de uien en de knoflook tot ze zacht zijn.Voeg het gehakt erbij en bak dit al roerend ca.5 min. en breng het op smaak met peper,zout en paprikapoeder.Voeg de tomaten,tomatenpuree en de rode wijn toe en bak het geheel 15 min.tot het vlees gaar is en voeg de tijm en basilicum toe.Kook de spaghetti 8-10 min.in kokend water met wat zout en olijfolie tot deze beetgaar is.Giet de spaghetti af en schep de pasta over vier borden en schep de vleessaus erop.Garneer het geheel met geraspte parmezaanse kaas en verse kruiden.
serveer er warme knoflook- en kruidenbrood bij.
serveer er warme knoflook- en kruidenbrood bij.