Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti Carbonara
PT45M
Spaghetti Carbonara
Een van de klassieke Italiaanse pasta-gerechten. Er zijn vele varianten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti Carbonara te bereiden
- Zet een grote pan op met water en 1 eelepel zout en breng aan de kook.
- Intussen de eieren klutsen met de mascarpone.
- Voeg aan het eiermengsel toe de helft van de gesnipperde peterselie, 4 flinke lepels geraspte kaas en de peper en kluts dat goed door elkaar. Zet apart.
- Verhit de olie in de bakpan en bak vervolgens de spekjes uit. Doe op het laatst de uitjes en de knoflook er bij en laat die zacht aanfruiten. Doe de wijn er bij en laat die voor de helft inkoken.
- De pasta kan in het kokende water worden gedaan en al dente worden gegaard. Giet de pasta af en bewaar wat kookwater in een kopje.
- Doe nu de eiermassa in de grote pan en giet de hete afgegoten pasta er op en roer direct goed en stevig door elkaar. Zet op een zacht vuurtje en roer vervolgens de pancetta-massa er goed door. Gebruik zo no nodig wat kookwater om de massa enigszins smeuig te houden.
- Verdeel over de borden en strooi er de rest van de kaas over en de peterselie.
- NB : Je kunt nog overwegen om er wat doperwtjes (12 eetlepels erwtjes uit de diepvries) door te roeren en wat sambal Badjak. In plaats van de peterselie kun je ook basilicum gebruiken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een lichte rode wijn, een rosé of een droge witte wijn