Dit heb ik vanavond gekookt, het viel zeer goed in de smaak! De ovengroenten en spaghetti krijgen ontzettend veel smaak door de kruiden.
Het lijkt misschien veel olie voor de groenten, maar veel blijft toch achter in de ovenschaal, het geeft ook veel smaak en een mooie kleur aan de groenten!
Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met geroosterde groenten
PT45M
Spaghetti met geroosterde groenten
Een heerlijk spaghetti met geroosterde groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spaghetti met geroosterde groenten te bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 graden C.
- Schil de knolselderij, snijdt in plakken en vervolgens in kleine blokjes, doe in een bak, besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.
- Was de courgette, halveer 3x in de lengte en snijdt blokjes van ongeveer 1,5 a 2 cm lang.
- Snijdt de paprika in grove stukken.
- Pel de ui en halveer deze ook 3x in de lengte en 1x horizontaal.
- Verwarm ondertussen de olie in een pan met de mosterdzaad, tot het gaat geuren. Plet de zaadjes een beetje met een spatel of lepel.
- Meng de gesneden groenten in de ovenschaal. Overgiet met de olie met mosterdzaad, bestrooi met salie, zwarte peper en zeezout. Schep alles om (met de hand gaat dit het makkelijkst).
- Snijd de knoflook ongeschild horizontaal doormidden en leg de stukken tussen de groenten. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven tot de groenten zacht en gaar zijn.
- (Ongeveer 12 minuten voor het einde van de oventijd.) Breng voor de spaghetti een pan met ruim water aan de kook. Verhit boter/olie in een koekenpan voor de vis.
- Kook de spaghetti gaar in 8-10 minuten (volgens de aanwijzingen op de verpakking).
- Bak de visschnitzels in de koekenpan gaar en goudbruin in 7-9 minuten, regelmatig keren.
- Meng in een klein kopje de kookroom met 1 sauslepels spaghettikookwater, ongeveer 2 tl basilicum, 1 tl bieslook, een snufje paprikapoeder en peper/zout naar smaak.
- Giet de spaghetti af in een vergiet als deze klaar is met koken. Doe direct terug in de pan en meng het roommengsel erdoorheen.
- Serveer de spaghetti met de geroosterde groenten en visschnitzels. Eventueel met nog wat geraspte kaas.
- Schil de knolselderij, snijdt in plakken en vervolgens in kleine blokjes, doe in een bak, besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.
- Was de courgette, halveer 3x in de lengte en snijdt blokjes van ongeveer 1,5 a 2 cm lang.
- Snijdt de paprika in grove stukken.
- Pel de ui en halveer deze ook 3x in de lengte en 1x horizontaal.
- Verwarm ondertussen de olie in een pan met de mosterdzaad, tot het gaat geuren. Plet de zaadjes een beetje met een spatel of lepel.
- Meng de gesneden groenten in de ovenschaal. Overgiet met de olie met mosterdzaad, bestrooi met salie, zwarte peper en zeezout. Schep alles om (met de hand gaat dit het makkelijkst).
- Snijd de knoflook ongeschild horizontaal doormidden en leg de stukken tussen de groenten. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven tot de groenten zacht en gaar zijn.
- (Ongeveer 12 minuten voor het einde van de oventijd.) Breng voor de spaghetti een pan met ruim water aan de kook. Verhit boter/olie in een koekenpan voor de vis.
- Kook de spaghetti gaar in 8-10 minuten (volgens de aanwijzingen op de verpakking).
- Bak de visschnitzels in de koekenpan gaar en goudbruin in 7-9 minuten, regelmatig keren.
- Meng in een klein kopje de kookroom met 1 sauslepels spaghettikookwater, ongeveer 2 tl basilicum, 1 tl bieslook, een snufje paprikapoeder en peper/zout naar smaak.
- Giet de spaghetti af in een vergiet als deze klaar is met koken. Doe direct terug in de pan en meng het roommengsel erdoorheen.
- Serveer de spaghetti met de geroosterde groenten en visschnitzels. Eventueel met nog wat geraspte kaas.