Recept
« Terug naar recepten
spaghetti met zeevruchten op Italiaanse wijze
PT60M
spaghetti met zeevruchten op Italiaanse wijze
Een heerlijk spaghetti met zeevruchten op italiaanse wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe spaghetti met zeevruchten op Italiaanse wijze te bereiden
Voorbereiding schaaldieren en scampi's:
Mosselen en de andere schaaldieren kuisen en heel goed spoelen.
De ajuin stoven in olijfolie samen met de fijn gesneden groene selder.
Doe de schaaldieren bij de stoofpot en laat op een zacht vuurtje sudderen tot de schelpen zich openen. Neem de kom van het vuur en verwijder de selder en ajuin. Ondertussen laat je water koken.
Neem van het vuur en leg er de diepgevroren scampi's ongeveer 3 minuten in tot ze roze worden.
Neem de scampi's uit het water en pel ze volledig.
Snij ze los zodat ze beentjes krijgen (je begint te snijden 1 cm vanaf de brede kant tot helemaal aan de dunne kant. Verwijder het darmkanaal (het zwarte lintje in het midden) want dit geeft een bittere smaak.
Neem een pan en doe er olijfolie in en laat de scampi's hierin wat sudderen samen met 3 teentjes geperste (of fijngesneden) look.
Zet eerst het water op voor de spaghetti en maak terwijl de saus als volgt:
Snij de overige 3 teentjes look heel fijn en stoof ze in een kookpot. Giet er de gepelde Italiaanse blokjes tomaten bij en 4 grote eetlepels rode pesto. Laat dit alles goed sudderen en voeg peper, oregano en basilicum bij. Doe er de 6 eetlepels room bij, roer goed om en daarna alle zeevruchten. De schaaldieren kan je met schelp of zonder schelp in de saus doen, of een deel met en een deel zonder.
Als de spaghetti klaar is giet je deze af en schenk ze in de borden. Hierboven doe je de saus met zeevruchten.
Mosselen en de andere schaaldieren kuisen en heel goed spoelen.
De ajuin stoven in olijfolie samen met de fijn gesneden groene selder.
Doe de schaaldieren bij de stoofpot en laat op een zacht vuurtje sudderen tot de schelpen zich openen. Neem de kom van het vuur en verwijder de selder en ajuin. Ondertussen laat je water koken.
Neem van het vuur en leg er de diepgevroren scampi's ongeveer 3 minuten in tot ze roze worden.
Neem de scampi's uit het water en pel ze volledig.
Snij ze los zodat ze beentjes krijgen (je begint te snijden 1 cm vanaf de brede kant tot helemaal aan de dunne kant. Verwijder het darmkanaal (het zwarte lintje in het midden) want dit geeft een bittere smaak.
Neem een pan en doe er olijfolie in en laat de scampi's hierin wat sudderen samen met 3 teentjes geperste (of fijngesneden) look.
Zet eerst het water op voor de spaghetti en maak terwijl de saus als volgt:
Snij de overige 3 teentjes look heel fijn en stoof ze in een kookpot. Giet er de gepelde Italiaanse blokjes tomaten bij en 4 grote eetlepels rode pesto. Laat dit alles goed sudderen en voeg peper, oregano en basilicum bij. Doe er de 6 eetlepels room bij, roer goed om en daarna alle zeevruchten. De schaaldieren kan je met schelp of zonder schelp in de saus doen, of een deel met en een deel zonder.
Als de spaghetti klaar is giet je deze af en schenk ze in de borden. Hierboven doe je de saus met zeevruchten.
Albert A. Kok zegt: