Ik heb dit recept wel op een erg bijzondere manier gekregen:
Jaaaaren geleden ging een goede vriend van mij elk jaar naar Italie om, zoals hijzelf altijd zei: "de kinderbijslag te brengen". :-)
Toen hij eens van zo'n "vakantie" terug kwam gaf hij me dit recept. "Gekregen van mijn 'schoonmoeder', zei hij. :-)
Hij kon niet zo goed met potten en pannen overweg en liet de uitvoering maar aan mij over.
De goede vriend is uit mijn leven verdwenen maar dit recept leeft nog steeds voort onder mijn familie, kennissen en collega's. Het verhaal ook en ik vond het wel leuk om het nu ook met jullie te delen.
Recept
« Terug naar recepten
Spaghettisaus à la Grietje
PT200M
Spaghettisaus à la Grietje
Een heerlijk spaghettisaus à la grietje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Madre di un buon amico
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghettisaus à la Grietje te bereiden
Snijd de varkensfilet in dunne lapjes (à la babi pangangvlees) en bestrooi deze royaal (voor veel "pit") met het paprikapoeder.
Kruis de tomaten in op de bovenkant, en leg ze een halve minuut in kokend water.
De schil van de tomaten verwijderen.
De uien pellen en elke helft in ca. 5 parten overlangs snijden.
De knoflook pellen en fijn hakken (niet persen!)
Blikjes tomatenpuree openen en klaar zetten voor gebruik.
Verhit in een grote hapjespan een flinke scheut olijfolie, (de olie is heet genoeg als je een coctailprikker/tandenstoker in de olie houd en deze begint te bruisen).
Bak de schijven varkensfricandeau snel en al goed roerende (wokken) aan. Wanneer deze enigszins gebruind zijn voeg je de tomaten, uien en knoflook toe.
Roerbak dit een paar minuten goed door elkaar en verlaag te temperatuur zodanig dat de saus lekker "pruttelt".
Voeg dan de tomatenpuree toe, verkruimel de blokjes groentenbouillon boven de saus, roeren en laat deze saus net tegen de kook aan (dus niet meer pruttelen), lekker een paar uur "trekken".
Als de saus na ca. 3 uur klaar is (fricandeau is dan erg mals!) kun je er naar smaak nog enkele verse basilicum blaadjes aan toevoegen (handjevol).
Kook spaghetti "al-dente" en serveer de saus met geraspte oude kaas (naar smaak)
Kruis de tomaten in op de bovenkant, en leg ze een halve minuut in kokend water.
De schil van de tomaten verwijderen.
De uien pellen en elke helft in ca. 5 parten overlangs snijden.
De knoflook pellen en fijn hakken (niet persen!)
Blikjes tomatenpuree openen en klaar zetten voor gebruik.
Verhit in een grote hapjespan een flinke scheut olijfolie, (de olie is heet genoeg als je een coctailprikker/tandenstoker in de olie houd en deze begint te bruisen).
Bak de schijven varkensfricandeau snel en al goed roerende (wokken) aan. Wanneer deze enigszins gebruind zijn voeg je de tomaten, uien en knoflook toe.
Roerbak dit een paar minuten goed door elkaar en verlaag te temperatuur zodanig dat de saus lekker "pruttelt".
Voeg dan de tomatenpuree toe, verkruimel de blokjes groentenbouillon boven de saus, roeren en laat deze saus net tegen de kook aan (dus niet meer pruttelen), lekker een paar uur "trekken".
Als de saus na ca. 3 uur klaar is (fricandeau is dan erg mals!) kun je er naar smaak nog enkele verse basilicum blaadjes aan toevoegen (handjevol).
Kook spaghetti "al-dente" en serveer de saus met geraspte oude kaas (naar smaak)
Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
grietje56 zegt:
grietje56 zegt:
grietje56 zegt:
Anna zegt:
grietje56 zegt:
Bedankt en jij ook proficiat! :D
Doriet Janssen zegt:
Anna Koudys zegt: