Recept
« Terug naar recepten
Spanakorizo
PT50M
Spanakorizo
Een heerlijk spanakorizo recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Recept van: Liotaki All Recepes.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spanakorizo te bereiden
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 40 minuten
1.Verhit olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien zacht. Meng de spinazie erdoor. Roer de tomaten erdoor. Laat de groenten 5 minuten zachtjes sudderen. 2.Schenk 475 ml water in de pan en breng aan de kook. Meng de knoflook, tomatenpuree, bouillonblokje, zout en peper erdoor. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot het water tot de helft gereduceerd is. 3.Roer de rijst en resterend water door het spinaziemengsel. Breng weer aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 20 minuten sudderen, tot de rijst zacht en luchtig is.
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 40 minuten
1.Verhit olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien zacht. Meng de spinazie erdoor. Roer de tomaten erdoor. Laat de groenten 5 minuten zachtjes sudderen. 2.Schenk 475 ml water in de pan en breng aan de kook. Meng de knoflook, tomatenpuree, bouillonblokje, zout en peper erdoor. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot het water tot de helft gereduceerd is. 3.Roer de rijst en resterend water door het spinaziemengsel. Breng weer aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 20 minuten sudderen, tot de rijst zacht en luchtig is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
Karin Lotterman zegt: