KookJij

Spare ribs in honing witte wijn marinade

Een heerlijk spare ribs in honing witte wijn marinade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 600 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spare ribs in honing witte wijn marinade te bereiden

Maak eerst de marinade voor de spareribs. Neem hiervoor een diepe kom en schenk hier een halve pot honing in. Schenk er vervolgens een gelijk deel witte wijn bij en roer goed. Nu 7 eetlepels ketjap manis en 7 eetlepels zonnebloem of olijfolie toevoegen. Pers vervolgens drie ongepelde tenen knoflook door het mengsel en maak de bbq marinade af met peper, zout en twee theelepels mosterd.
Leg de ongekookte, verse, spareribs in een diepe ovenschaal en schenk de marinade over de spare-ribs heen. Laat de spare ribs nu minimaal 8 uur in de koelkast de smaken van de marinade opnemen. Zet vervolgens (in de meeste gevallen de volgende dag) de oven aan op 100 graden. Leg de spare-ribs op een ovenrooster en gaar ze in ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van de dikte, gaar.
De spare-ribs zijn nu klaar voor een heerlijk bbq festijn. Je roostert ze kort, in maximaal 8 tot 10 minuten boven de barbecue. Omdat ze al gaar zijn gaat het erom dat de spare-ribs boven de bbq goed warm worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst