Recept
« Terug naar recepten
Spareribs
PT120M
Spareribs
Een heerlijk spareribs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marinda Mesker
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Rudolph van Veen met wat persoonlijke aanpassingen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spareribs te bereiden
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de specerijen toe en bak ze een minuutje mee. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng de marinade aan de kook. Kook ca. 5 minuten en draai het vuur laag. Snijd de spareribs in stukken van 5-6 ribben, leg ze in de marinade en laat 45-60 minuten zachtjes koken. Laat het vlees in de marinade afkoelen.
Daarna lekker bakken op de barbecue of 25 minuten in de oven op 200 graden.
Je kan de marinade inkoken en tijdens het bakken over de spareribs smeren.
Daarna lekker bakken op de barbecue of 25 minuten in de oven op 200 graden.
Je kan de marinade inkoken en tijdens het bakken over de spareribs smeren.
Mijn kookverhaal (Marinda Mesker)
Ik maak deze al aardig wat jaren en het is altijd een succes!