Door de jaren heen heb ik veel sparerib recepten en de verschillende bereidingswijzen ervan geprobeerd.
Volgens velen zijn de alle lekkerste spareribs, ca. 2,5 uur rustig op een BBQ gegaard, op de juiste temperatuur en diverse keren in die tijd ingesmeerd met een lekkere marinade.
Echter ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal niet zoveel geduld heb en dat het me ook al verschillende keren is overkomen dat ze meer zwart dan bruin van de BBQ afkwamen en / of nog niet gaar waren.
Dit recept is echt de oplossing voor waanzinnige lekkere spareribs die gewoon niet kunnen mislukken.
De bereidingstijd van ruim 2 uur lijkt misschien erg lang echter tijdens het " wellen " kun je gewoon andere dingen gaan doen.
Bij deze spareribs mag je kluiven echter zoenen is al voldoende om het vlees van het bot af te krijgen.
De ingrediënten zijn aangegeven per kilo spareribs, wil je meer dan de verhoudingen aanpassen.
Dit is echt een recept van "Leren en proberen, proeven en combineren " .
Het voelt nog niet als een eigen recept omdat ik gebruik hebt gemaakt van andere recepten en bereidingswijzen van o.a. topchefs en recepten op internet.
Door mijn eigen ervaringen en er een persoonlijke draai aan te geven kwam dit recept tot stand en mijn vrouw en ik stonden beide versteld van deze unieke smaak en bereidingswijze.
Elke keer weer als ik een recept probeerde, zei ze !! Ger, ze zijn lekker, echter toen ik dit recept creëerde zei ze, deze spareribs zijn om te zoenen zo waanzinnig lekker.
Tja, een naam voor een recept is dan snel gevonden !!
En ...... ook de kok kreeg een dikke zoen !!
Speciale dank aan mijn lieve kookvriendin Parel62 en haar gezin, die proefkonijntjes wilde zijn en voor het verzorgen van de mooie foto's bij dit recept.
Recept
« Terug naar recepten
Spareribs om te Zoenen !!
PT140M
Spareribs om te Zoenen !!
Dit recept is echt de oplossing voor waanzinnige lekkere spareribs die gewoon niet kunnen mislukken.
De bereidingstijd van ruim 2 uur lijkt misschien erg lang echter tijdens het " wellen " kun je gewoon andere dingen gaan doen.
Recept van:
Gerrie Peters
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spareribs om te Zoenen !! te bereiden
- Halveer de spareribs en zet ze rechtop in een pan waar ze allemaal precies in kunnen.
Voeg het sjalotje, citroensap, knoflook, tomatenpuree en mosterd toe.
Vervolgens de cola en voldoende hete bouillon zodat de spareribs net onderstaan.
Breng de ribben aan de kook en laat ze daarna ca. 2 uur, wellen op een laag vuur met de deksel op de pan.
Haal daarna de ribben uit het kookvocht en leg ze op een stukje keukenpapier, dept ze droog en verwijder het vliesje aan de holle zijde van de ribben. Meng alle ingrediënten voor marinade en leg de spareribs in een ovenschaal en smeer deze vervolgens royaal in met de marinade.
Zet de ovenschaal vervolgens 10 min. in een voor verwarmde oven van ca. 180 graden.
Na 10 min de spareribs uit de oven halen en nogmaals insmeren met de marinade.
De spareribs kun je nu nogmaals voor 10 min. de oven in of je smeer ze pas later in indien je ze wilt afbakken op de BBQ. Serveertips: Indien je deze spareribs gaat afbakken op de BBQ, leg ze dan in een aluminium bakje of op aluminiumfolie en smeer ze in. Zo blijft je BBQ netjes en schoon.
Mijn kookverhaal (Gerrie Peters)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerrie Peters zegt:
Irma Aalbers zegt:
Wat ik mis na het "wellen"dat de ribben ontvliest (holle kant)moeten worden, dat wordt vaak vergeten in recepten en is wel heel erg belangrijk. Ze zijn dan nog malser.(zie tip van Casper/koffietijd bij spareribs)
Cees van Gerven zegt:
"Nondedju, des lekker."
De lekkerste ribs sinds jaren.
Anna Koudys zegt:
Gerrie Peters zegt:
Als je ze zoent krijg je al het vlees van het bot af!!
Kook groet,
Gerrie
Gerrie Peters zegt:
Vind dat ook echt TOP van je!!! Echter nu daag ik je uit om dit recept ook echt te gaan maken en wil dan je mening horen en graag een foto dat je het ook echt hebt gemaakt.
Kookgroet,
Gerrie
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
Ronald zegt: