Recept
« Terug naar recepten
Speculaasappeltaartjes met karnemelksorbet
PT50M
Speculaasappeltaartjes met karnemelksorbet
Een heerlijk speculaasappeltaartjes met karnemelksorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaasappeltaartjes met karnemelksorbet te bereiden
Verkruimel de speculaaskoekjes en meng ze met 1 eetlepel boter en de bruine suiker. Verdeel het mengsel over 4 taartvormpjes. Schil de appelen en snijd ze in partjes. Meng de appelpartjes met de amandelspijs en 1 eetlepel boter en vul hiermee de taartvompjes.
Bak de taartjes in de oven in ongeveer 30 minuten gaar op 200 graden celcius. Voor de sorbet de Champagne met de honing en de suiker 1 keer opkoken en weer af laten koelen. Voeg het citroensap en de karnemelk toe en draai de sorbet af in de sorbetière (ijsmachine). Serveer de appeltaartjes lauwwarm met een bolletje sorbet ernaast.
Bak de taartjes in de oven in ongeveer 30 minuten gaar op 200 graden celcius. Voor de sorbet de Champagne met de honing en de suiker 1 keer opkoken en weer af laten koelen. Voeg het citroensap en de karnemelk toe en draai de sorbet af in de sorbetière (ijsmachine). Serveer de appeltaartjes lauwwarm met een bolletje sorbet ernaast.